Antena 3 Externe Bogdan Chirieac, după atacul iranienilor: E doar începutul

Bogdan Chirieac, după atacul iranienilor: E doar începutul

08 Ian 2020   •   09:55
Bogdan Chirieac, după atacul iranienilor: E doar începutul

Analistul Bogdan Chirieac a explicat când vor decide americanii să atace Iranul, ca răspuns la asaltul asupra bazelor americane din Irak, dar şi ce vor face iranienii în continuare. 

Chirieac a comentat creşterea puterii de răzbunare a Iranului, după ce Qassem Soleimani a fost ucis de americani, anunţând că aceasta este la un nivel peste aşteptările preşedintelui SUA. 

"Este mai mare decât îşi imaginează Donald Trump, pentru că acolo este o teocraţie care decide. Nu este un stat laic, în care deciziile sunt cât de cât raţionale, dar, în situaţii de acest gen, sigur că ayatollahul are ultimul cuvânt. Deocamdată, Iranul face ceea ce se aştepta toată lumea să facă. Atacă baze militare, pentru că nu au acces la ţinte importante. Astăzi o bază, mâine poate o ambasadă, lucruri de genul ăsta.  Opinia mea este că e doar începutul. Am văzut funeraliile lui Soleimani. Este un erou naţional. Nu pot fi satisfăcuţi milioane de oameni cu trei rachete căzute într-o bază militară pustie. Să ne amintim că 80 la sută dintre iranieni, într-un sondaj făcut acum câteva luni, nu mai erau de acord cu regimul ayatollahilor. Dar după atacul american, se întâmplă solidaritatea. Nu poţi ţine la nesfârşit un popor în secolul IX.", a explicat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close