Antena 3 CNN Externe Bolivia produce "Coca Colla", o băutură din frunze de coca

Bolivia produce "Coca Colla", o băutură din frunze de coca

Bolivia produce "Coca Colla", o băutură din frunze de coca
Sursa foto: evo morales
12 Ian 2010   •   10:24

Preşedintele Evo Morales, primul lider al Boliviei cunoscut pentru faptul că mestecă frunze de coca la întâlnirile ONU, începe o nouă campanie pentru promovarea acestei plante, de data aceasta sub forma unei băuturi răcoritoare "Coca Colla."
Menită a rivaliza cu mai faimoasa băutură americană Coca Cola, produsul sud american este în centrul unui plan al cultivatorilor de coca depus la guvern pentru a impulsiona producţia de coca.
Fermierii au propus numele Coca Colla ca referire la persoanele ce trăiesc în partea dinspre Anzi a ţării.
Un viceministru al Dezvoltării Integrale şi Coca a precizat că proiectul va fi lansat în circa patru luni şi că acesta va fi fie o iniţiativă a statului, fie în parteneriat cu cultivatorii de coca.
Oficialul arăta că ambalajul băuturii va fi asemănător cu faimoasa Coke .
Soarta Coca Colla este de deosebit interes pentru La Paz, care doreşte să extindă cultivarea acestei plante. Ceai, făină, pastă de dinţi şi lichior sunt deha produse din coca.

Bolivia, cel de-al treilea producător mondial după Columbia şi Peru, avea o cultură de 30.500 hectare în 2008, în creştere cu şase procente faţă de anul anterior, arăta Oficiul american pentru Droguri.
Anul trecut, Morales, care conduce sindicatul cultivatorilor din regiunea Chapare , a promis să extindă cultura cu 20.000 hectare în regiunea săracă din Anzi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Coca Cola evo morales Bolivia
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close