Antena 3 CNN Externe Oamenii bolnavi care nu au locuri speciale în mijloacele de transport în comun. Soluția discretă propusă de autoritățile britanice

Oamenii bolnavi care nu au locuri speciale în mijloacele de transport în comun. Soluția discretă propusă de autoritățile britanice

Oamenii bolnavi care nu au locuri speciale în mijloacele de transport în comun. Soluția discretă propusă de autoritățile britanice
31 Aug 2016   •   14:45

Dacă ai o problemă de sănătate sau o boală fără efecte vizibile fizic, mersul cu mijloacele de transport în comun poate fi destul de problematic, mai ales dacă ai nevoie să stai jos.

Chiar dacă, în România, încă se poartă dispute în tramvaie și autobuze pentru locuri, în Londra, autoritățile vor să testeze un sistem nou.

Operatorul metroului din Londra a anunțat că a introdus în circulație o insignă albastră, pe care scrie “Vă rog să îmi oferiți un loc”, pentru ca oamenii care au nevoie să stea jos să fie vizibili, conform Mashable.

Insigna poate fi arătată discret, dacă omul nu vrea să afirme public că are o problemă de sănătate.

“Am primit nenumărate cereri de acest fel de la mulți clienți care susțin că se luptă pentru locuri, în condițiile în care ar avea nevoie să stea jos și situațiile create devin jenante”, au explicat reprezentanții operatorului metroului londonez.

“Am comandat mai multe studii care, într-adevăr, confirmă că oamenii cu astfel de probleme de sănătate trec prin situații delicate când vine vorba de locuri de stat pe scaun”.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close