Antena 3 CNN Externe Bombă găsită la Berlin, într-o clădire unde stau jurnaliști ruși

Bombă găsită la Berlin, într-o clădire unde stau jurnaliști ruși

Poliția din Berlin anunță că procurorii investighează cazul unui dispozitiv exploziv improvizat care a fost găsit într-o clădire rezidențială.

Bombă găsită la Berlin, într-o clădire unde stau jurnaliști ruși
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    07 Mai 2022   •   15:47

Este vorba despre un imobil unde sunt găzduiți angajați ai agenției de presă de stat din Rusia, RIA.

Un purtător de cuvânt al poliției germane a precizat că ancheta vizează "periculozitatea" dispozitivului și stabilirea persoanelor vizate.

La rândul său, Ambasada Rusiei la Berlin a anunțat că o sticlă a fost aruncată printr-o fereastră a clădirii rezidențiale, aflate în cartierul Steglitz, și că, la o căutare ulterioară, a fost găsită și bomba improvizată, transmite Reuters.

Reprezentanța diplomatică a dat vina pe ceea ce a numit "persecuția presei ruse și a jurnaliștilor ruși" în Occident.

"Vedem acest incident ca pe o consecință directă a hărțuirii presei ruse și a angajaților săi, în Occident. Decizia motivată politic de a deconecta organele de presă ruse de la transmisiile prin unde radio în Uniunea Europeană a fost precursorul intimidării fizice, până la eliminarea lor", se spune în declarația ambasadei.

Două posturi de televiziune rusești controlate de stat, RT și Sputnik, au fost interzise în Uniunea Europeană pe 2 martie, la o săptămână după invadarea Ucrainei, reamintește BBC.

"Manipularea și dezinformarea sistematică practicate de Kremlin sunt aplicate ca instrument operațional în atacul asupra Ucrainei", spunea la acea vreme șeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell.

×
Subiecte în articol: bomba RIA Berlin
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close