Antena 3 CNN Externe Bombă de 500 kilograme, găsită într-un oraş francez: Peste 20.000 de oameni, evacuaţi (VIDEO)

Bombă de 500 kilograme, găsită într-un oraş francez: Peste 20.000 de oameni, evacuaţi (VIDEO)

Bombă de 500 kilograme, găsită într-un oraş francez: Peste 20.000 de oameni, evacuaţi (VIDEO)
15 Feb 2010   •   10:31

Spaimă pentru locuitorii din centrul unui oraş francez aflat în regiunea Normandia. Peste 20.000 de oameni au fost evacuaţi după ce a fost descoperită o bombă din al Doilea Război Mondial. Bomba cântărea nu mai puţin de 500 de kilograme.

Bomba a fost descoperită de o echipă de muncitori, în timpul unor lucrări de construcţie. Se afla acolo din iunie 1944, când aliaţii au bombardat zona pentru a cuceri oraşul din mâinile trupelor germane.

"Această bombă este funcţională. Nu poate fi transportată când este aşa. Trebuie să fie dezamorsată, pentru a întrerupe funcţionarea mecanismului care este foarte sensibil." a explicat un expert în dezamorsarea bombelor.

Autorităţile nu au putut dispune dezamorsarea bombei înainte ca zona să fie complet evacuată. Peste 20.000 de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele pe toată perioada cât au durat operaţiunile. Traficul în centrul oraşului a fost oprit.

Măsura de evacuare a vizat peste 7.000 de locuinţe şi mai multe cămine studenţeşti. Autorităţile au trimis şi echipe care să ajute la evacuarea oamenilor în vârstă, aflaţi în imposibilitatea de a se deplasa.

Mai multe centre de zi au fost deschise pentru a le oferi adăpost tututor celor care nu au avut unde să se ducă pe perioada cât au lucrat geniştii.

Potrivit specialiştilor, în Normandia se află multe astfel de bombe rămase acolo din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ei spun că va mai dura aproximativ 40 de ani până când toate vor fi descoperite şi dezamorsate.



Antena 3

×
Subiecte în articol: bomba
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close