Antena 3 CNN Externe "O bombă nucleară de trei kilotone în apropiere de granița cu România" | Un propagandist de la Moscova indică posibila mișcare a Rusiei

"O bombă nucleară de trei kilotone în apropiere de granița cu România" | Un propagandist de la Moscova indică posibila mișcare a Rusiei

Detonarea unei arme nucleare tactice într-o regiune la granița dintre Ucraina și România a fost evocată, recent, de propaganda Moscovei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mai 2023   •   18:06

Atacul nuclear ar putea să aibă loc în regiunea ucraineană Transcarpatia.

Transcarpatia se află în sud-vestul Ucrainei și se învecinează cu România, Ungaria, Slovacia și Polonia.

Zona cuprinde o parte a lanțului munților Carpați.

Citește și: Reacția Ucrainei, după ce Moscova a acuzat Kievul că a încercat să-l asasineze pe Putin cu două drone

"Există un teritoriu care este aproape lipsit de populație. Mă refer la Transcarpatia. Acolo sunt rute terestre, drumuri, poduri, tunele.

Nu vorbim de explozia unei bombe de 20 de kilotone, precum cele de la Hiroșima și Nagasaki, ci la una de 1,2 sau 3 kilotone. O astfel de bombă poate distruge serios lucruri pe care armele convenționale nu le pot distruge", a spus un participant într-o emisiune din 26 aprilie, difuzată de postul TV "Zvezda" al armatei ruse.

Momentul a fost semnalat pe Twitter de Anton Gherașcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne.

"Propagandiștii ruși se întreabă sincer de ce Rusia nu poate bombarda atomic regiunea ucraineană Transcarpatia", a scris Gherașcenko în postarea explicativă la secvența de la televiziunea rusă.

Retorica nucleară a fost o constantă a discursului public al oficialilor ruși și a propagandei de la Moscova pe parcursul războiului din Ucraina.

Dmitri Medvedev, fost președinte și premier, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a avertizat că încercările Ucrainei de a recupera Crimeea - anexată ilegal în 2014 - ar putea determina Moscova să recuurgă la arme nucleare.

Un oficial de la Moscova cere "folosirea armelor capabile să distrugă regimul de la Kiev"

Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat din Rusia, a declarat că va cere folosirea unor arme "capabile să distrugă regimul de la Kiev".

Reacția sa vine după presupusul atac cu dronă asupra Kremlinului pe care Moscova îl atribuie Ucrainei.

"Un act terorist împotriva președintelui este un atac asupra Rusiei. Regimul nazist de la Kiev trebuie recunoscut ca organizație teroristă. Zelenski, dând ordine să se comită atacuri teroriste, este pe același plan cu alți teroriști internaționali.

Nu pot exista negocieri cu regimul Zelenski. Vom cere folosirea de arme capabile să oprească și să distrugă regimul terorist de la Kiev", a scris Volodin pe Telegram.

Negând orice implicare a Ucrainei în presupusul atac cu drone asupra Kremlinului, oficiali de la Kiev, precum consilierul prezidențial Mihailo Podoliak, au semnalat că acuzațiile Rusiei în acest sens reprezintă "pretextul pentru o provocare teroristă de mari proporții a Moscovei în Ucraina".

Foto: compoziție grafică ilustrând o explozie nucleară

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close