Antena 3 CNN Externe Bombă plasată în Satul Olimpic de la Londra. Nereguli uriaşe, ieşite la iveală cu trei luni înainte de Olimpiada de la Londra

Bombă plasată în Satul Olimpic de la Londra. Nereguli uriaşe, ieşite la iveală cu trei luni înainte de Olimpiada de la Londra

Bombă plasată în Satul Olimpic de la Londra. Nereguli uriaşe, ieşite la iveală cu trei luni înainte de Olimpiada de la Londra
de O.P.    |    08 Mai 2012   •   06:10
Cu mai puţin de trei luni înaintea Olimpiadei de la Londra, cotidianul The Sun scoate la iveală probleme alarmante în sistemul de securitate al Satului Olimpic.

Un muncitor de pe şantierul construcţiilor olimpice a reuşit să strecoare o falsă bombă până la doi paşi de marele stadion unde va avea loc ceremonia de deschidere.

Dispozitivul asamblat de reporterii de la The Sun arăta exact ca o bombă cu plastic, dar era, fireşte, inofensiv. El a fost aşezat, la vedere, într-un excavator condus de muncitorul care s-a oferit voluntar pentru test, după ce-i anunţase chiar el pe jurnalişti despre deficienţele sistemului de securitate.

Într-adevăr, excavatorul echipat şi cu o cameră video ascunsă a trecut fără probleme prin două puncte de control şi a ajuns în incinta parcului olimpic, cu bombă cu tot. Muncitorul susţine că s-a plimbat apoi, nestingherit, prin tot complexul sportiv. Ca dovadă, a şi fotografiat aşa-zisa bombă pe fundalul stadionului olimpic.

Potrivit ziariştilor de la Sun, un potenţial terorist sinucigaş n-ar fi trebuit decât să se angajeze, şi el, pe şantier pentru a trece, la fel de uşor, prin filtrele de siguranţă. Comitetul de Organizare al Jocurilor a mulţumit ziarului pentru vigilenţă şi a promis că va ancheta cazul şi că sistemul de pază va fi, oricum, întărit substanţial în timpul Jocurilor.


The Sun relevă că fondurile alocate pentru siguranţa Olimpiadei sunt evaluate la un miliard de lire sterline. Autorităţile nu pot decât să spere că articolul publicat de ziar în exclusivitate nu le-a dat idei adevăraţilor terorişti.







×
Subiecte în articol: terorism
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close