Antena 3 CNN Externe Bombardament masiv, cu zeci de rachete, lansat din Belarus în Ucraina

Bombardament masiv, cu zeci de rachete, lansat din Belarus în Ucraina

Aproximativ 20 de rachete au fost lansate din Belarus, joi dimineața, asupra mai multor regiuni din Ucraina.

Bombardament masiv, cu zeci de rachete, lansat din Belarus în Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iul 2022   •   10:53

Informația a fost difuzată de Comandamentul Operațional Nord al Ucrainei.

Ucrainenii susțin că au primit informații chiar de la surse din Belarus despre lansarea a peste 20 de rachete în cursul dimineții de joi.

"În prezent, se știe despre nouă rachete care au vizat zona așezării Goncearivska din regiunea Cernihiv (Cernigău)", a anunțat Comandamentul Operațional.

Guvernatorul regiunii Cernihiv, Viaceslav Ciaus, a confirmat, la rândul său, loviturile efectuate de ruși la Goncearivska.

"După ora 5 a.m., a avut loc un atac cu rachete pe scară largă lansat de pe teritoriul Belarusului. Avem informații preliminare despre o lovitură în apropiere de Goncearivska. Apărarea noastră antiaeriană este la lucru. Aveți grijă de voi!", a postat Ceaus pe Telegram.

Nu există informații despre victime.

Bombardamente rusești și la Harkov și Nikolaev

Mai devreme în cursul dimineții de joi, oficialitățile din Harkov au declarat că orașul a fost vizat de două rachete sol-aer cu rază lungă de acțiune, de tip S-300.

"Harkivul a fost bombardat imediat după miezul nopții. O rachetă a lovit mai aproape de centru, în timp o a doua a vizat un cartier adiacent. Ca urmare, au izbucnit două incendii, care au fost stinse de echipele de intervenție. În prezent nu avem informații despre victime", a declarat primarul Harkovului, Igor Terehov.

Explozii puternice au fost semnalate, joi, și în orașul Nikolaev (Mykolaiv) din sudul Ucrainei, potrivit primarului Oleksandr Senkevici.
 

×
Subiecte în articol: Cernihiv rachete Rusia Goncearivska Belarus
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close