Antena 3 CNN Externe Scurgeri de petrol şi incendiu uriaş la o uzină chimică din Severodoneţk

Scurgeri de petrol şi incendiu uriaş la o uzină chimică din Severodoneţk

Bombardamentele rusești asupra uzinei chimice Azot din orașul ucrainean Severodoneţk au provocat un incendiu puternic după o scurgere de ulei de radiator, a declarat astăzi guvernatorul din Luhansk, Serhiy Gaidai, conform Reuters.

Scurgeri de petrol şi incendiu uriaş la o uzină chimică din Severodoneţk
Sursa foto: hepta
de Claudia Popovici    |    11 Iun 2022   •   22:55

Vorbind la televiziunea națională, Gaidai nu a precizat dacă incendiul de la uzină, unde se adăpostesc sute de civili, a fost stins. Reuters nu a putut verifica în mod independent raportul.

Gaidai a declarat că se desfășoară lupte neîntrerupte în Severodoneţk, un mic oraș din provincia Luhansk care a devenit punctul central al înaintării Rusiei în estul Ucrainei.

"Din nefericire, artileria inamicului pur și simplu demontează, etaj cu etaj, clădirile care sunt folosite ca adăposturi", a declarat Gaidai, potrivit Mediafax. 

Orașul se află pe malul estic al râului Siverskyi Donets, al cărui nivel scăzut al apei face ca apărarea ucraineană să fie mai vulnerabilă la atacurile forțelor ruse care au încercat în repetate rânduri să treacă, a declarat Gaidai.

"Râul a scăzut cu aproximativ 3 metri, poate chiar mai mult, și, prin urmare, poate că vor exista încercări suplimentare de a traversa râul și de a forma o nouă enclavă", a spus el. 

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Severodonețk
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close