Antena 3 CNN Externe Bombardamente masive cu drone kamikaze la graniţa României cu Ucraina

Bombardamente masive cu drone kamikaze la graniţa României cu Ucraina

Au fost, din nou, bombardamente ruseşti la graniţa României. Kievul a respins zeci de drone de fabricaţie iraniană în Odesa, iar mai multe explozii au fost înregistrate la Reni şi Izmail. Deflagraţiile s-au auzit inclusiv în România. Nu este pentru prima dată când ruşii lansează atacuri asupra porturilor de lângă ţara noastră.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Sep 2023   •   09:13

Atacul cu drone de astăzi a vizat infrastructura portuară din regiunea Odesa. Au fost lansate 25 de drone, iar sistemul de apărare aeriană a reușit să doboare 25, au anunțat reprezentanții Forțele Aeriene ucrainene prin intermediul aplicației de mesagerie Telegram.

Este vorba despre drone kamikaze Shahed, de fabricație iraniană. Atacul a ținut peste trei ore, au mai anunțat ucrainenii.

Dronele care nu au fost neutralizate au avariat infrastructura portuară din regiunea Odesa și au rănit doi civili, au precizat cei de la Forțele Aeriene ucrainene.

Ulterior, comandamentul militar din sudul Ucrainei a spus că a fost vizată „infrastructura civilă de pe Dunăre". Armata a anunțat că în urma atacului a izbucnit un incendiu care a fost stins rapid.

Militarii nu au oferit alte detalii, dar unele surse civile vorbesc despre explozii în portul Reni, aflat în apropiere de granița României, în zona Galați. Un alt port important al Ucrainei este Izmail. Acesta se află pe malul opus al Dunării, în raport cu județul Tulcea.

"Ruşii au un obicei. De regulă, când urmează o întrunire diplomatică importantă fac o demonstraţie de forţă. Ori se prefigurează întâlnirea dintre preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, şi omologul turc, un context în care se va aborda şi posibilitatea venirii Rusiei la acordul privind transportul navelor cu cereale. Atât navele din Rusia, care ar pleca spre Africa, cât şi navele din Ucraina care ar pleca aceeaşi parte unde se află ţări afectate de foamete şi au nevoie de cerealele pe care cele două state le-ar putea asigura şi le-au asigurat o vreme în baza acordului.

În acelaşi timp, trebuie să semnalăm pentru o bună cântărire a evenimentelor că într-adevăr, după săptămâni de aproape impas, acum asistăm, aşa cum a declarat preşedintele Zelenski, la realitatea că forţele ucrainene continuă să facă progrese în contraofensivă după săptămâni în care au bătut pasul pe loc.

În această perspectivă, sigur că este o nervozitate la Statul Major al Armatei Ruse şi prin asemenea acte precum cele menţionate de dumneavoastră se încearcă descurajarea înaintării militarilor ucraineni. De fapt, cea mai puternică linie defensivă militară rusească din sudul Ucrainei a fost depăşită de luptătorii armatei ucrainene şi geniştii ucraineni au reuşit să demineze porţiuni întregi de drumuri pe care înaintează atât vehiculele de luptă ale infanteriei ucrainene, cât şi blindatele. Deci, ruşii se află în dificultate", a declarat col. (r) Ion Petrescu, în direct la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close