Antena 3 CNN Externe Bombardamentele din Siria, întrerupte de o furtună de nisip

Bombardamentele din Siria, întrerupte de o furtună de nisip

Bombardamentele din Siria, întrerupte de o furtună de nisip
Sursa foto: Foto: commons.wikimedia.org
08 Sep 2015   •   21:52

Mai multe regiuni din Orientul Mijlociu au fost afectate marţi de o puternică furtună de nisip, care a provocat moartea a două persoane şi spitalizarea altor câteva sute în Liban şi a întrerupt confruntările armate şi bombardamentele în Siria, informează Reuters.

Nori de praf au cuprins de asemenea Iordania, Israelul şi Ciprul, unde avioanele de pe avionul din Larnaca au fost deviate spre Pathos, din cauza vizibilităţii reduse, sub 500 de metri.
   
"Am mai avut furtuni de nisip şi înainte, dar nu de o asemenea intensitate. Este foarte neobişnuit pentru această perioadă a anului şi să acopere întreaga regiune", a declarat un meteorolog din Cipru.
   
În Siria au avut loc mai puţine bombardamente din cauza furtunii, a declarat Rami Abdulrahman, din cadrul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).
   
Furtunile de nisip sunt frecvente în Orientul Mijlociu vara, dar de obicei se concentrează în Irak şi regiunea Golfului.
   
Ministerul libanez al Sănătăţii a informat că două persoane au murit din cauza furtunii şi alte 750 au fost spitalizate cu probleme respiratorii.
   
Ministerul a avertizat oamenii să rămână în case, în special cei cu probleme de sănătate, femeile însărcinate şi bătrânii, iar cei care ies afară să poarte măşti.
   
În Cipru, de asemenea, câteva persoane au avut nevoie de tratament pentru probleme respiratorii, iar autorităţile au avertizat cetăţenii să rămână în case.
   
Potrivit meteorologilor, praful va începe să se risipească joi, dar va dura o perioadă până la revenirea situaţiei la normal.
   
Autorităţile sanitare israeliene au avertizat bătrânii şi femeile însărcinate să nu iasă din case, iar şcolile au primit instrucţiuni să desfăşoare activităţile fizice în interior.
   

×
Subiecte în articol: furtuna de nisip Siria iordania Cipru razboi
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close