Antena 3 CNN Externe Bomboane contaminate cu melamină, de vânzare în Cehia

Bomboane contaminate cu melamină, de vânzare în Cehia

Bomboane contaminate cu melamină, de vânzare în Cehia
24 Oct 2008   •   16:48

Scandalul laptelui din China contaminat cu melamină continuă. Autorităţile cehe au anunţat, vineri, că o cantitate exagerată de melamină a fost descoperită în bomboanele chinezeşti marca "White Rabbit" distribuite în Cehia. Înainte de a fi retrase de pe piaţa din Cehia, au fost vândute aproximativ 20 de pachete care conţineau astfel de bomboane.

Potrivit AFP, purtătoarea de cuvânt a inspecţiei alimentare cehe, Martina Smidtova, a declarat că bomboanele contaminate cu melamină nu se mai află pe piaţa din Cehia. Acesta a mai adăgat că marca de bomboane "White Rabbit", retrasă deja de pe pieţele din Belgia şi Olanda, au fost distribuite în Cehia de o companie olandeză.

Aproape 53.000 de copii s-au îmbolnăvit şi patru sugari au murit în China, după ce au consumat lapte contaminat cu melamină, o substanţă chimică care se foloseşte la fabricarea plasticului. Ca urmare a scandalului cu laptele contaminat din China, Uniunea Europeană a interzis importurile anumitor produse chinezeşti care conţin lapte praf, cum ar fi ciocolata şi bomboanele.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cehia
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close