Antena 3 CNN Externe Boris Johnson a avertizat că o invazie a Ucrainei ar putea avea loc în următoarele 48 de ore

Boris Johnson a avertizat că o invazie a Ucrainei ar putea avea loc în următoarele 48 de ore

Boris Johnson a avertizat că o invazie a Ucrainei ar putea avea loc în următoarele 48 de ore, afirmând că regiunea este într-o situaţie "foarte, foarte periculoasă".

Boris Johnson a avertizat că o invazie a Ucrainei ar putea avea loc în următoarele 48 de ore
Sursa foto: Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    14 Feb 2022   •   15:40

Îndemnându-l pe Vladimir Putin să se retragă de la „marginea unei prăpăstii”, premierul a spus că se fac „pregătiri serioase” pentru o invazie rusă, cu aproximativ 130.000 de militari în masa la granițele Ucrainei.

Johnson a cerut, de asemenea, mai mult dialog și a îndemnat Rusia să evite o invazie „dezastruoasă”, spunând că Putin trebuie să înțeleagă consecințele economice și politice dacă va lansa o invazie a Ucrainei.

Kremlinul a spus că preocupările de securitate ale Rusiei vor fi atenuate în mod semnificativ dacă Ucraina ar renunța la intenția de a se alătura NATO. Ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie, Vadim Pristaiko, a reiterat anterior că Kievul are un scop constituțional de a se alătura alianței.

Blocarea aderării Ucrainei este principala dintre cererile de securitate pentru puterile occidentale pe care Rusia le-a pus în centrul disputei actuale – una despre care aliații NATO se tem că ar putea duce în curând la o invazie.

Întrebat dacă va călători la Moscova pentru a negocia cu președintele Putin, Boris Johnson a spus că „va face tot ce poate pentru a ajuta procesul diplomatic”.

 ”Voi vorbi foarte curând cu diverși lideri, inclusiv cu Joe Biden”, a spus premierul.

El a mai spus că viitoarea aderare a Ucrainei la NATO nu poate fi „negociată”, subliniind importanța continuării discuțiilor, potrivit The Independent.

Johnson a declarat reporterilor: „Cred că este foarte important să avem o conversație, dar ceea ce nu putem face este să schimbăm drepturile suverane ale ucrainenilor care aspiră la aderarea NATO.

 

×
Subiecte în articol: Boris Johnson Ucraina Rusia invazie razboi NATO
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close