Antena 3 CNN Externe Boris Johnson se autoizoleză după ce a intrat în contact cu ministrul Sănătăţii, testat pozitiv la COVID

Boris Johnson se autoizoleză după ce a intrat în contact cu ministrul Sănătăţii, testat pozitiv la COVID

Premierul britanic Boris Johnson şi ministrul de finanţe, Rishi Sunak, se vor izola, după ce au fost confirmați ca fiind contacți ai Secretarului pentru Sănătate, Sajid Javid, infectat cu coronavirus.

Boris Johnson se autoizoleză după ce a intrat în contact cu ministrul Sănătăţii, testat pozitiv la COVID
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    18 Iul 2021   •   17:38

Ministrul sănătăţii, Sajid Javid, a anunţat ieri că a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

"Prim-ministrul şi cancelarul au fost contactaţi de NHS Test and Trace ca fiind contacte ale cuiva testat pozitiv pentru COVID", potrivit unui comunicat emis de biroul lui Johnson din Downing Street.

De obicei, oricine este identificat ca un contact de schema de urmărire ar fi obligat prin lege să se autoizoleze timp de 10 zile.

Cu toate acestea, cei doi cei mai înalţi responsabili ai guvernului vor lua parte în schimb la un studiu pilot ce le permite să continue să lucreze din birourile lor şi să se autoizoleze numai când nu lucrează.

Iniţial, Downing Street a anunţat că premierul şi Sunak vor face în fiecare zi câte un test pentru coronavirus ca parte a unui sistem alternativ folosit în unele locuri de muncă, inclusiv în birourile guvernamentale.

Însă în cazul lui Johnson şi Sunak, planurile s-au schimbat în 157 de minute, după ce au apărut numeroase critici cu privire la aparentul tratament special în cazul politicienilor.

Downing Street a precizat că Johnson se va autoizola la reşedinţa de la Chequers şi nu va fi parte a programului pilot de testare. Şi Sunak se va autoizola.

×
Subiecte în articol: Anglia Boris Johnson COVID-19 coronavirus
Parteneri
Schimbări majore la școlile de șoferi!
x close