Antena 3 CNN Externe Boris Johnson recunoaște adevărul situației din Donbas | "Mi-e teamă că sunt progrese palpabile!"

Boris Johnson recunoaște adevărul situației din Donbas | "Mi-e teamă că sunt progrese palpabile!"

Prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat că forțele ruse fac progrese lente, dar palpabile, în campania declanșată pentru ocuparea completă a regiunii Donbas din estul Ucrainei.

Boris Johnson recunoaște adevărul situației din Donbas | "Mi-e teamă că sunt progrese palpabile!"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    27 Mai 2022   •   14:04

"Mi-e teamă că Putin, cu un mare preț pentru el și pentru armata rusă, continuă își croiască drum prin Donbas", a spus Johnson într-un interviu pentru Bloomberg, vineri dimineață.

"El continuă să facă progrese graduale, lent, dar mă tem că sunt progrese palpabile și, prin urmare, este absolut vital să continuăm să-i sprijinim militar pe ucraineni", a continuat el.

Premierul britanic spune că sunt necesare mai multe arme de atac în Ucraina, inclusiv sisteme lansatoare multiple de rachete cu rază lungă.

El a avertizat că occidentalii nu ar trebui să se lase pradă unui sentiment de falsă siguranță, după ce forțele Kievului, "cu un eroism incredibil", i-au respins pe ruși din împrejurimile capitalei ucrainene.

După Harkov, Dnipro

După atacul cu rachete lansat joi de ruși la Harkov, al doilea mare oraș din Ucraina, apar informații privind alte tiruri lansate de Moscova, de astă dată la Dnipro.

Ghennadi Korban, șeful centrului de apărare teritorială, a declarat că zece persoane au fost ucise și alte până la 5 au fost rănite în urma loviturilor cu rachete rusești efectuate împotriva unei baze a Gărzii Naționale din district.

Oficialul ucrainean a menționat că rachetele au fost lansate din regiunea rusă Rostov.

Corespondent BBC: "Rușii s-ar putea întoarce la Harkov după ce termină cu Donbasul"

Joe Inwood, corespondentul BBC la Kiev, transmite că mesajele oficiale ucrainene s-au schimbat în ultimele săptămâni: optimismul față de situația din Donbas a făcut loc unui ton mai pesimist sau mai realist.

Schimbarea vine pe fondul atacurilor intense ale rușilor, mai ales asupra orașelor Severodonețk și Lîsîceansk, unde trupele Moscovei încearcă să-i prindă în încercuire pe combatanții forțelor de apărare, după un model care a funcționat la Mariupol.

Pe de altă parte, loviturile cu rachete efectuate joi de ruși asupra celui de-al doilea mare oraș al Ucrainei, Harkov, arată că rușii s-ar putea întoarce aici după ce "termină" cu Donbasul, estimează corespondentul BBC

×
Subiecte în articol: Boris Johnson Donbas
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close