Antena 3 CNN Externe Premier britanic: "Nicio șansă ca Ucraina să se alăture NATO în curând"

Premier britanic: "Nicio șansă ca Ucraina să se alăture NATO în curând"

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că este imposibil ca Ucraina să devină în viitorul apropiat membru al Alianței Nord-Atlantice.

Premier britanic: "Nicio șansă ca Ucraina să se alăture NATO în curând"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    16 Mar 2022   •   15:44

Johnson a subliniat, însă, că o decizie în acest sens trebuie să revină președintelui acestei țări, notează BBC.

Marți, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că este important de recunoscut faptul că Ucraina nu va fi membru NATO.

"Am auzit, de-a lungul anilor, că ușile sunt deschise, dar am înțeles și că nu putem intra pe aceste uși. Acesta este adevărul și trebuie să îl recunoaștem. Sunt mulțumit că cetățenii noștri încep să înțeleagă și își dau seama că putem miza doar pe forțele proprii", a afirmat Volodimir Zelenski într-un discurs rostit prin videoconferință la o reuniune a Forței Comune de Reacție, o coaliție coordonată de Marea Britanie din care mai fac parte Danemarca, Finlanda, Estonia, Lituania, Letonia, Islanda, Olanda, Suedia și Norvegia.

Aflat într-o vizită la Abu Dhabi, premierul britanic a menționat că a vorbit, din nou, cu Zelenski și că înțelege ce vrea să spună acesta cu privire la NATO.

Johnson a mai adăugat că în prezent cel mai important lucru este ca atacul Rusiei în Ucraina să înceteze și să nu fie considerat drept o reușită.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close