Antena 3 CNN Externe Boris Johnson s-a vaccinat cu AstraZeneca: ”Nu am simţit practic nimic”

Boris Johnson s-a vaccinat cu AstraZeneca: ”Nu am simţit practic nimic”

Premierul britanic Boris Johnson s-a vaccinat vineri seara cu o primă doză de vaccin anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, la o zi după ce Agenţia Europeană a Medicamentului a declarat că acest vaccin este sigur şi eficient.

Boris Johnson s-a vaccinat cu AstraZeneca: ”Nu am simţit practic nimic”
de Andreea Cigolea    |    20 Mar 2021   •   10:29

”Nu am simţit practic nimic”, a declarat liderul în vârstă de 56 de ani, care a fost vaccinat la Spitalul St. Thomas din Londra, unde a stat trei zile la terapie intensivă în aprilie 2020, când a fost bolnav de COVID-19.

Premierul le-a cerut britanicilor să se vaccinzeze pentru că este ”cel mai bun lucru pentru voi, familia voastră şi toţi ceilalţi”.

După ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a ajuns la concluzia că vaccinul grupului suedezo-britanic AstraZeneca este „sigur şi eficient”, mai multe ţări europene au reluat vaccinarea, după ce o suspendaseră din cauza temerilor de efecte secundare, în special formarea de cheaguri de sânge.

Restricţiile privind suspendarea Imunizării cu serul AstraZeneca, ridicate

Liderii mai multor ţări care au suspendat imunizarea cu serul AstraZeneca, au ridicat restricţiile referitoare la adminstrarea dozelor, după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a stabilit că vaccinul este sigur şi eficient.

„Da, voi primi AstraZeneca. Fiul meu s-a vaccinat alaltăieri în Anglia”, a declarat Mario Draghi, premierul Italiei.

„Înţeleg că vaccinul este sigur şi eficient, am încredere în ştiinţă şi în experţii care ne invită să ne vaccinăm”, spune şi Borut Pahor, preşedintele Sloveniei.

Şi Franţa a reluat vaccinarea cu AstraZeneca, după o scurtă suspendare de teama cazurilor de coagulare a sângelui. Premierul Jean Castex primit prima doză de vaccin la spitalul militar Begin din Saint-Mande.

Serul a primit undă verde în centrele de vaccinare şi în farmacii. Deşi dozele au fost insuficiente pentru valul de cereri ce a urmat.

„Chiar am avut oameni care îl cereau şi nu aveam suficient. Deci, sper că vom avea destul săptămâna viitoare”, explică Steve Chemouny, farmacist francez.

Marea Britanie nu a încetat utilizarea AstraZeneca, iar ţara a fost lăudată pentru ritmul campaniei sale de vaccinare. A venit rândul prim-ministrului Boris Johnson să fie un exemplu pentru britanici.

 

×
Subiecte în articol: Boris Johnson astrazeneca vaccin
Parteneri
Horoscop 30 septembrie 2023. Taurii sunt atenți la detalii
x close