Antena 3 CNN Externe Boris Nemţov, asasinat recent, era pe "o LISTĂ CU ŢINTE" din rândul opozanţilor ruşi

Boris Nemţov, asasinat recent, era pe "o LISTĂ CU ŢINTE" din rândul opozanţilor ruşi

Boris Nemţov, asasinat recent, era pe "o LISTĂ CU ŢINTE" din rândul opozanţilor ruşi
Sursa foto: Foto: vadimsaranov.livejournal.com
11 Mar 2015   •   12:16

În Rusia există o 'listă cu ţinte' din rândul opozanţilor ruşi ai Kremlinului din care, pe lângă Boris Nemţov, recent asasinat, mai fac parte fostul magnat al petrolului Mihail Hodorkovski, Aleksei Venediktov, redactorul-şef al postului de radio Eho Moskvî (de opoziţie) şi, posibil, Ksenia Sobciak, moderatoare TV cu opinii liberale, scrie publicaţia rusă Novaia Gazeta, care a efectuat o anchetă jurnalistică, potrivit Unian.

În cazul fiecăruia dintre cei vizaţi acţionează, cel mai probabil, nu un grup, ci cel puţin două aşa cum se obişnuieşte în lumea criminală din Cecenia, potrivit publicaţiei citate.

La jumătatea săptămânii trecute, preşedintelui Vladimir Putin i-au fost raportate toate informaţiile de care dispun organele de anchetă în cazul uciderii opozantului rus Boris Nemţov în seara zilei de 27 februarie, în imediata apropiere a Kremlinului.

Lui Vladimir Putin i-au fost comunicate numele unora dintre executanţi şi cel al organizatorului crimei. Acesta nu este însă cecenul (Zaur) Dadaev, ci un oarecare maior Ruslan, scrie Novaia Gazeta, care citează declaraţii ale fostului primar al capitalei cecene Groznâi, Beslan Gantamirov.

'Numele său este cunoscut președintelui, iar el a fost interogat la Groznâi luni, fără a face posibile scurgeri către presă, dar făcându-se aluzii că o rudă apropiată a lui Ruslan este un oficial de rang înalt într-o structură de securitate din Cecenia. Numele său ne este cunoscut şi nouă, dar nu îl vom dezvălui ţinând cont de prezumţia de nevinovăţie. În general, numele lui îl cunosc zeci, dacă nu sute de membri ai Ministerului de Interne, FSB şi comisiei de anchetă', menţionează Novaia Gazeta.

Acest Ruslan a servit odată în regimentul 'Sever' (subordonat Ministerului de Interne al Federației Ruse) și a fost decorat de mai multe ori.

Cinci persoane au fost reținute în cazul uciderii lui Boris Nemţov, dintre care două — fostul comandant adjunct al batalionului 'Sever', Zaur Dadaev, şi un fost combatant în aceeași unitate, Beslan Şavanov — sunt considerate direct implicate în această crimă, considerată un asasinat politic.

×
Subiecte în articol: Boris Nemtov
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close