Antena 3 CNN Externe Mii de botezuri au fost anulate, după ce un preot a folosit greşit un cuvânt timp de opt ani, în Statele Unite ale Americii

Mii de botezuri au fost anulate, după ce un preot a folosit greşit un cuvânt timp de opt ani, în Statele Unite ale Americii

Mii de botezuri au fost anulate, iar oamenii au fost anunţaţi că trebuie să fie botezaţi, din nou, după ce un preot a folosit greşit un cuvânt, timp de opt ani, în Statele Unite ale Americii.

Mii de botezuri au fost anulate, după ce un preot a folosit greşit un cuvânt timp de opt ani, în Statele Unite ale Americii
Sursa foto: Getty Images | Pool
de Georgiana Adam    |    17 Feb 2022   •   11:33

Un preot catolic din statul Arizona şi-a dat demisia, după ce conducerea bisericii a decis că mii de botezuri pe care le-a efectuat în ultimii opt ani au fost anulate pentru că ar fi folosit greşit un cuvânt, în timpul slujbelor.

Potrivit reprezentanţilor bisericii, preotul Andres Arango a folosit cuvânt "noi" în loc de "eu" în timpul slujbelor de botez. Catolii cred că Iisus Hristos este singurul care are puterea de a boteza şi nu Biserica în sine.

După ce totul a ieşit la iveală, preotul şi-a dat demisia şi şi-a cerut scuze.

Conform Diocezei Catolice din Phoenix, Arizona (Statele Unite ale Americii), preotul Arango a folosit cuvântul greşit până pe 17 iunie 2021. Drept urmare, Biserica a decis că toate botezurile efectuate de preot sunt invalide.

Înregistrările Bisericii arată că preotul Arango a ajuns în Phoenix şi a început să oficieze slujbe începând cu februarie 2013. Astfel, timp de opt ani el ar fi efectuate mii de botezuri în mod greşit.

Nu este încă foarte clar câte botezuri au fost anulate, însă presa locală anunţă că acestea sunt de ordinul miilor, notează BBC.

Astfel, reprezentanţii Bisericii au deschis o anchetă şi au început să trimită înştiinţări oamenilor botezaţi greşit prin care i-au anunţat că trebuie să se prezinte la biserică pentru a fi botezaţi, din nou.

×
Subiecte în articol: Statele Unite ale Americii preot
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close