Antena 3 CNN Externe BP a reuşit să introducă un tub în conducta din care se scurge petrol în Golful Mexic

BP a reuşit să introducă un tub în conducta din care se scurge petrol în Golful Mexic

BP a reuşit să introducă un tub în conducta din care se scurge petrol în Golful Mexic
16 Mai 2010   •   22:14

După ce au eşuat la prima încercare, specialiştii companiei BP au reuşit să introducă un tub în conducta din care se scurge petrol de trei săptămâni şi jumătate, în adâncul Golfului Mexic, relatează www.washingtonpost.com.

Tubul cu diametrul de 122 centimetri a fost introdus în conducta din care se scurgea majoritatea petrolului. Dacă operaţiunea reuşeşte, petrolul va putea fi transferat pe vasele care se află în zonă.

Sâmbătă a avut loc prima tentativă de acest fel a companniei BP, însă a eşuat. BP nu a făcut nicio declaraţie publică în privinţa operaţiunii de duminică, precizând că autorităţile federale vor oferi mai multe informaţii în acest sens.

11 oameni au murit după ce platforma petrolieră Deepwater Horizon s-a scufundat pe 22 aprilie, în Golful Mexic, în prealabil fiind zguduită de o puternică explozie. De la data catastrofei şi până acum, ţiţeiul a ieşit fără oprire la 1.524 de metri sub apă, şi s-a scurs în Golful Mexic, provocând un adevărat dezastru ecologic.

Din nefericire, catastrofa durează de suficient de multă vreme astfel încât pata de petrol este acum vizibilă şi din spaţiu. Recent, NASA a făcut publică o fotografie color a dezastrului, realizată din spaţiu de satelitul Terra cu ajutorul instrumentului Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close