Antena 3 CNN Externe Brazilia crede că G7 nu mai poate vorbi în numele întregii lumi

Brazilia crede că G7 nu mai poate vorbi în numele întregii lumi

Brazilia crede că G7 nu mai poate vorbi în numele întregii lumi
Sursa foto: Luiz Inacio Lula da Silv
17 Mar 2009   •   06:35

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a averizat că statele G7 nu mai au autoritatea morală de a rezolva problemele lumii şi să dicteze soluţii ţărilor sărace. El aprecia că fără cooperearea statele emergente, recuperarea economiei globale va decurge mai încet, incomplet şi mai dureros.
Liderul sud american crede că viitorul summit G20 de la Londra este ?o dovadă suficientă că G7 singur nu mai este în postura de la lua decizii ce să necesite răspunsuri coordonate cu adevărat globale?
Lula, a cărui ţară face parte din economiile emergente din 'BRIC' - Brazilia, Rusia, India şi China, s-a autointitulat purtător de cuvânt al statelor mai sărace, mai ales în discuţiile legate de comerţ.
?BRIC are unele din cele mai dinamice economii din ultimii ani, lucru de înţeles având în vedere enormul lor potenţial economi. În 2008, au reprezentat 15 procente din economia globală şi, ce este mai important, aproape 100 % din creşterea globală. Aceasta conduce la o disponibilitatea mai mare de investi în economiile emergente cu creştere rapidă- aceasta este strategia financiară a viitorului?.

G7 a fost format în 1976, când Canada s-a alăturat grupului celor şase- Franţa, Germania,Italia, Japonia, Marea Britanie şi SUA.â
Brazila a avut una din cele mai puternice creşteri mondiale din ultimii ani, mai ales datorită resurselor naturale. Este unul din cei mai mari exportatori de zahăr, soia, cafea, fier,vită şi pui. Este unul din pionierii energiilor alternative, deşi recent a descoperit un zăcământ masiv de petrol în Atlantic.
Este printre primele zece economii ale lumii, la egalitate cu Canada şi în faţa Indiei, Rusiei sau Mexicului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: G7 g20
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close