Antena 3 CNN Externe Brazilia. Inundaţiile şi alunecările de teren au distrus mii de case

Brazilia. Inundaţiile şi alunecările de teren au distrus mii de case

Brazilia. Inundaţiile şi alunecările de teren au distrus mii de case
Sursa foto: Foto: Video News
09 Ian 2011   •   21:16

Ploi şi inundaţii de proporţii în Brazilia. Mai multe oraşe au fost acoperite de ape iar mii de case au fost avariate. Dezastrul i-a adus la disperare pe sinistraţi, care spun că autorităţile sunt depăşite de situaţie .

După numai 40 de minute de furtună, un orăşel de lângă Sao Paulo a fost invadat de ape. Oamenii au ajuns să înoate ca să se deplaseze prin propria lor casă.

Alţi localnici au fost şi mai greu loviţi: alunecările de teren le-au distrus casele în întregime, cu tot ce se afla înăuntru. S-au declarat, totuşi, fericiţi că au scăpat cu viaţă.

Revărsarea apelor n-a afectat doar localităţile mici, ci chiar şi marele oraş Sao Paulo, considerat capitala economică a Braziliei. Viiturile au fost atât de puternice încât zeci de automobilişti au rămas blocaţi în maşini, în mijlocul apelor. Pentru că echipele de salvare nu au ajuns la toţi în acelaşi timp, unii şi-au vărsat focul pe autobuze şi alte vehicule ale primăriei, pe care le-au incendiat, în semn de protest. Alţi sinistraţi au tratat dezastrul cu mai multă seninătate.

Maşina şi alte lucruri le putem cumpăra din nou. Importante sunt vieţile noastre, nu-i aşa? Ce altceva putem face?

Meteorologii spun că ploile torenţiale vor continua şi în următoarele zile. De la începutul anului, peste 30 de brazilieni au murit din cauza inundaţiilor iar aproape 40.000 au rămas fără adăpost.

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close