Antena 3 CNN Externe Brazilia. Nouă morţi, după ce un autocar a fost rupt în două de un tren

Brazilia. Nouă morţi, după ce un autocar a fost rupt în două de un tren

Brazilia. Nouă morţi, după ce un autocar a fost rupt în două de un tren
Sursa foto: Foto: holycoast.blogspot.com
10 Sep 2010   •   18:25

Tragedie în Brazilia. Nouă oameni au murit şi mai mult de 15 au fost răniţi, după ce un autobuz de pasageri a fost rupt în două, în urma coliziunii cu un tren de marfă. De vină a fost şoferul autobuzului. Acesta a ignorat semnalele de avertizare, care anunţau trecerea trenului iar impactul nu a mai putut fi evitat.

Autobuzul avea 30 de oameni la bord, care efectua o cursă în sud-estul Braziliei, a fost lovit în plin de tren. Şase oameni au murit pe loc. Ceilalţi trei au murit în drum spre spital, din cauza rănilor grave suferite.

Alţi peste 15 oameni au fost răniţi. Cinci dintre ei sunt însă în stare foarte gravă iar medicii le dau puţine şanse de supravieţuire.

Autorităţile investighează cauzele producerii accidentului. Potrivit presei locale, care citează declaraţiile unor oficiali din poliţie, responsabilitatea producerii tragediei o poartă şoferul autobuzului, care a ignorat semnalele de avertizare.

Poliţia a mai declarat că prin zonă trec mai multe linii de tren iar pe una dintre era oprită o altă garnitură, ceea ce l-ar fi putut face pe şoferul autobuzului să creadă ca semnalul de avertizare era destinat locomotivei staţionate.

În plus, unul dintre supravieţuitori a declarat că semnalul de avertizare sonoră a fost activat numai în momentul în care autobuzul se afla deja pe calea ferată iar coliziunea nu a mai putut fi evitată.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: Brazilia autobuz tren morti
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close