Antena 3 CNN Externe Brazilia. Peste 64 de oameni au murit, în urma inundaţiilor din ultimele zile

Brazilia. Peste 64 de oameni au murit, în urma inundaţiilor din ultimele zile

Brazilia. Peste 64 de oameni au murit, în urma inundaţiilor din ultimele zile
25 Noi 2008   •   09:46

Cel puţin 64 de persoane şi-au pierdut viaţa, în ultimele zile, din cauza inundaţiilor şi alunecărilor de teren din sudul Braziliei. Potrivit autorităţilor locale, 1,5 milioane de oameni au avut de suferit, într-un fel sau altul, de pe urma catastrofei.
Peste 44.000 de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele după ce, duminică, în numai cinci ore au căzut tot atâtea precipitaţii ca într-o lună de noiembrie dintr-un an normal. Nivelul unui fluviu a crescut cu peste 11 metri, iar 80 la sută din suprafaţa regiunii este sub apă. Potrivit autorităţilor, dezastrul este fără precedent în istoria regiunii. Nici localnicii nu-şi mai amintesc de un asemenea potop.
Opt localităţi sunt total izolate şi lipsite de apă potabilă şi energie electrică. Câteva gazoducte au explodat, ceea ce a sporit şi mai mult numărul victimelor. Zeci de mii de oameni au rămas fără adăpost şi mulţi i-au pierdut, pentru totdeauna, pe cei dragi.
Autorităţile au decretat starea de urgenţă şi au trimis armata în ajutorul sinistraţilor. Ploaia a încetat luni, iar apele au început să se retragă, însă meteorologii prevăd revenirea ploilor în viitoarele zile.
Antena 3

×
Subiecte în articol: inundatii alunecari de teren Brazilia
Parteneri
Alertă meteo, emisă de ANM. Cod galben de ploi, vijelii şi grindină în România
x close