Antena 3 CNN Externe Breaking News. Coreea de Nord a lansat o RACHETĂ!

Breaking News. Coreea de Nord a lansat o RACHETĂ!

Breaking News. Coreea de Nord a lansat o RACHETĂ!
21 Mai 2017   •   12:34

Update: Coreea de Nord a lansat o 'rachetă balistică cu rază medie de acţiune', a anunţat duminică un responsabil american, relatează AFP.

Japonia a protestat ferm faţă de lansarea duminică de către Coreea de Nord a unei rachete balistice, a declarat secretarul şef al cabinetului premierului nipon, Yoshihide Suga, precizând că Tokio nu poate tolera actele repetate de provocare ale Phenianului, menţionează Reuters.

El a menţionat că racheta a fost lansată în jurul orei 07.59 GMT de pe coasta de vest a Coreii de Nord spre Marea Japonia şi este posibil să fi căzut în afara zonei economice exclusive a Japonie, fără a provoca daune navelor şi avioanelor din zonă.

Știre inițială: Coreea de Nord a lansat duminică un 'proiectil neidentificat', la o săptămână după un tir cu rachetă, au anunţat responsabili ai Ministerului sud-coreean al Apărării, relatează AFP şi Reuters.

'Coreea de Nord a lansat după-amiază un proiectil neidentificat dintr-o locaţie situată în apropiere de Pukchang', a anunţat, într-un comunicat, Statul Major Interarme sud-coreean.

Potrivit armatei sud-coreene, citată de Reuters, o rachetă a zburat aproximativ 500 de kilometri şi ar fi căzut în largul coastelor de est nord-coreene.

Coreea de Sud şi SUA efectuează o analiză detaliată a acestei lansări, potrivit unei declaraţii a Statului Major al armatei sud-coreene.

Phenianul a lansat săptămâna trecută o rachetă cu rază medie de acţiune, Hwasong-12, notează AFP.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Coreea de Nord phenian
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close