Antena 3 CNN Externe Breivik avea planuri mari: Voia să comită trei atentate cu maşini-capcană, urmate de un atac armat

Breivik avea planuri mari: Voia să comită trei atentate cu maşini-capcană, urmate de un atac armat

Breivik avea planuri mari: Voia să comită trei atentate cu maşini-capcană, urmate de un atac armat
Sursa foto: Foto: guardian.co.uk
19 Apr 2012   •   16:30

Breivik a declarat, joi, că iniţial a vrut să comită 3 atentate cu maşini-capcană, în locul atacurilor de pe 22 iulie 2011, în urma cărora au murit 77 de oameni. Teroristul a renunţat astăzi la salutul nazist pe care făcut în primele zile ale procesului, când intra în sală.

În cea de-a patra zi a procesului de la Oslo, Anders Breivik a spus că nu a plănuit de la început să atace reuniunea tinerilor laburişti de pe Insula Utoya şi sediul guvernului. Avea o întreagă listă cu locaţii pe care ar fi vrut să le arunce în aer. Cel mai mult, spune el, ar fi vrut să atace sediul partidului Laburist şi alte două clădiri guvernamentale. Şi nu s-ar fi oprit acolo.

"După cele 3 atentate cu maşină-capcană, plănuiam să folosesc o motocicletă ca să mă deplasez prin Oslo şi să trag în cât mai mulţi oameni, înainte să fiu eu însumi împuşcat" a declarat Breivik în faţa magistraţilor.

Mai mult, teroristul a declarat că s-a pregătit temeinic încă din 2006 pentru carnagiul pe care l-a comis. S-a antrenat cărând saci cu pietre pentru a se obişnui cu greutatea unei veste antiglonţ şi a consacrat un an întreg jocurilor video, petrecând chiar şi 16-17 ore pe zi în faţa computerului.

"Unii visează să facă înconjurul lumii pe o navă cu pânze, alţii visează să joace golf, însă eu visam să joc World of Warcraft" a mai spus el.

În aceeaşi perioadă, s-a antrenat într-un club de tir şi şi-a cumpărat arme cărora le-a dat nume inspirate din mitologia scandinavă.

Procurorii încearcă să decidă dacă Anders Breivik este sau nu sănătos din punct de vedere psihic. Munca le-a fost îngreunată însă de extremist, care a declarat că rezultatele primului său raport psihologic sunt false în proporţie de 80%.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close