Antena 3 CNN Externe Breivik, MONSTRUL din Oslo, a fost respins de Universitate. Îşi dorea să studieze Ştiinţe Politice

Breivik, MONSTRUL din Oslo, a fost respins de Universitate. Îşi dorea să studieze Ştiinţe Politice

Breivik, MONSTRUL din Oslo, a fost respins de Universitate. Îşi dorea să studieze Ştiinţe Politice
de S.T.    |    06 Aug 2013   •   14:10

Extremistul de dreapta norvegian Anders Behring Breivik, care dorea să studieze ştiinţele politice la Universitatea din Oslo, a fost respins pentru că nu are calificările necesare, a anunţat marţi instituţia de învăţământ superior, citată de AFP.

"Concluzia este că nu a fost considerat suficient de calificat pentru a urma un curs de ştiinţe politice", a declarat rectorul Universităţii din Oslo, Ole Petter Ottersen.

Breivik, care execută în prezent o pedeapsă de 21 de ani de închisoare pentru 77 de omucideri, a aplicat pentru un loc la aceste cursuri, pe care să le urmeze din celula sa.

Candidatura sa a provocat agitaţie în rândul profesorilor, însă nu a fost admisă. Potrivit lui Ottersen, rectorul Universităţii din Oslo, o scrisoare standard a fost trimisă extremistului pentru a-i explica refuzul.


În Norvegia, universităţile selecţionează candidaţii în funcţie de notele obţinute la examenele susţinute în anii anteriori de învăţământ, nivelul de admitere variind de la un an la altul.

În vârstă de 34 de ani, Breivik şi-a întrerupt studiile în timpul învăţământului secundar. Potrivit avocatei sale, Vibeke Hein Baera, el a studiat în timpul detenţiei disciplinele liceale pentru a-şi ridica nivelul şcolar.




×
Subiecte în articol: Anders Behring Breivik
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close