Antena 3 CNN Externe Breivik: Nu voi face apel dacă sunt declarat responsabil penal

Breivik: Nu voi face apel dacă sunt declarat responsabil penal

Breivik: Nu voi face apel dacă sunt declarat responsabil penal
Sursa foto: Foto: EPA/ INTACT Images
24 Mai 2012   •   16:49

Anders Behring Breivik, judecat pentru uciderea a 77 de persoane, anul trecut, în Norvegia, a declarat joi că nu va face apel dacă va fi declarat responsabil din punct de vedere penal, aşa cum vrea, chiar dacă acest lucru i-ar aduce o pedeapsă grea cu închisoarea, relatează AFP.
   
"Nu există niciun motiv să fac apel dacă sunt declarat responsabil", a declarat extremistul de dreapta, în vârstă de 33 de ani, care vrea să fie declarat sănătos din punct de vedere psihic pentru ca ideologia sa să nu fie invalidată.

Sănătatea mentală a lui Breivik, care îşi recunoaşte faptele dar pledează nevinovat, este problema centrală a acestui proces.

Extremistul în vârstă de 33 de ani a fost declarat psihotic şi, prin urmare, iresponsabil din punct de vedere penal de o expertiză psihiatrică oficială anul trecut dar această variantă a fost infirmată de o contraexpertiză care a conchis că este suficient de sănătos pentru a putea răspunde pentru actele sale.
   
La 22 iulie, Breivik a ucis 69 de persoane, majoritatea adolescenţi, deschizând focul asupra tinerilor laburişti reuniţi într-o tabără de vară la Utoya, după ce a ucis alte opt persoane la Oslo, detonând o bombă în apropierea Guvernului norvegian.

×
Subiecte în articol: Anders Behring Breivik
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close