Antena 3 Externe BREXIT 2016: Ce se va întâmpla în Marea Britanie în primele ore după încheierea votului

BREXIT 2016: Ce se va întâmpla în Marea Britanie în primele ore după încheierea votului

de S.T.    |    23 Iun 2016   •   19:55
BREXIT 2016: Ce se va întâmpla în Marea Britanie în primele ore după încheierea votului
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Milioane de britanici votează joi pe marginea apartenenței țării lor la UE, în cadrul unui referendum istoric ce trebuie să decidă viitorul Europei.

Iată ce se va întâmpla în Marea Britanie după încheierea votului:

BREXIT 2016. 22 ora locală (00.00 ora României)

Secțiile de votare vor fi închise la ora locală 22:00 (24 iunie, ora 00.00 în România), iar urnele de vot sigilate vor fi transportate la cele 382 de centre locale unde se va desfăşura operaţiunea de numărare a voturilor pentru fiecare centru în parte.

Acestea reprezintă toate cele 380 zone administrative locale din Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor, plus câte unul pentru Irlanda de Nord şi Gibraltar.

BREXIT 2016.  00.00 ora locală (2.00 ora României)

Sunt aşteptate primele rezultate. Insulele Scilly, din sud-vestul Angliei, şi Gibraltar, ar urma să fie primele care încheie numărătoarea.

Comisia Electorală estimează că rezultat final va fi comunicat în dimineaţa zilei de vineri.

Care este întrebarea care poate decide soarta Uniunii Europene

Marea Britanie ar putea să fie primul stat suveran care să părăsească Uniunea Europeană, însă acest lucru nu ar avea loc imediat, ci după o perioadă minimă de doi ani, timp în care autorităţile de la Londra şi Bruxelles ar trebui să negozieze termenii relaţiei cu UE.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close