Antena 3 Externe BREXIT. Cine a decis ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

BREXIT. Cine a decis ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

24 Iun 2016   •   13:45
BREXIT. Cine a decis ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană
Sursa foto: Foto: Agerpres

BREXIT. Presa internațională a publicat un grafic care arată distribuția pe vârste a britanicilor care au votat la referendumul în urma căruia s-a decis ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.  Numerele arată că cei care și-au dorit cel mai puțin ieșirea țării lor din Uniune, adică tinerii, sunt cei care vor trebui să suporte cel mai mult consecințele acestei decizii istorice.

Astfel, 64 % dintre alegătorii cu vârste cuprinse între 18-24 de ani au votat în defavoarea Brexitului, în timp ce numai 24% și-au dorit ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. La polul opus, alegătorii cu vârste de peste 65 de ani au votat în proporție de 58% pentru ieșirea din UE.

Britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană, potrivit rezultatelor finale, în urma unui referendum istoric care a făcut deja să se simtă primele sale efecte asupra pieţelor asiatice, potrivit AFP şi Reuters.

Numărătoarea finală a voturilor de la referendumul de joi din Marea Britanie confirmă că majoritatea britanicilor au optat pentru Brexit, respectiv ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană. Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului.

Comisia Electorală anunţă că Regatul Unit a votat pentru ieşirea din UE.

Prezența la urne a fost de 72,2% - rezultate oficiale

72,2% dintre britanici s-au prezentat în faţa urnelor de vot. Un vot care va avea un impact uriaș atât pentru Marea Britanie cât și pentru viitorul Uniunii Europene.

 

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close