Antena 3 CNN Externe BREXIT. Comisarul european din partea Marii Britanii, Lordul Hill, își anunță demisia

BREXIT. Comisarul european din partea Marii Britanii, Lordul Hill, își anunță demisia

BREXIT. Comisarul european din partea Marii Britanii, Lordul Hill, își anunță demisia
25 Iun 2016   •   15:07

Comisarul european din partea Marii Britanii pentru servicii financiare, stabilitate financiară şi pieţe de capital, lordul Jonathatn Hill, și-a anunțat demisia din funcție după referendumul prin care țara sa a decis să părăsească Uniunea Europeană, declarând că "ceea ce s-a făcut nu poate desfăcut", notează BBC.

Într-o declarație dată publicității sâmbătă, Lordul Hill a spus că nu crede că este corect că el să-și continue munca în postul de comisar, dar că va rămâne încă câteva săptămâni pentru predarea ștafetei.

Un aliat apropiat al premierului David Cameron, Lordul Hill a pledat ca Marea Britanie să rămână în UE.

În vârstă de 55 de ani, Jonathan Hill, un profesionist în domeniul relaţiilor publice şi fost lider al Partidului Conservator în Camera superioară a Parlamentului britanic, a urmat exemplul premierului David Cameron, care a demisionat în urma referendumului de joi.

În replică, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a declarat dispus să analizeze numirea unui nou comisar britanic în echipa sa după demisia lui Jonathan Hill.

"Preşedintele Juncker este dispus să discute rapid cu premierul britanic posibilele nume pentru un comisar de naţionalitate britanică, precum şi alocarea unui posibil portofoliu", se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

În ceea ce priveşte postul rămas liber ca urmare a demisiei lui Jonathan Hill, acesta va fi ocupat de vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie Comisia Europeana Brexit
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close