Antena 3 CNN Externe BREXIT. Un referendum de ieșire din UE este propus și în Franța. Cum răspunde președintele Hollande

BREXIT. Un referendum de ieșire din UE este propus și în Franța. Cum răspunde președintele Hollande

BREXIT. Un referendum de ieșire din UE este propus și în Franța. Cum răspunde președintele Hollande
30 Iun 2016   •   12:33

Președintele francez Francois Hollande a exclus, într-un interviu publicat joi în Les Echos, posibilitatea organizării unui referendum cu privire la Uniunea Europeană (UE) și a declarat că alegerile prezidențiale de anul viitor vor fi o oportunitate pentru alegători de a decide ce fel de politică europeană își doresc, informează Reuters.

'De ce să organizezi un asemenea tumult și confruntare dacă nu pentru a părăsi UE? Minciuni, simplificări, excese și chiar violența pe care le-am văzut în timpul campaniei pentru referendum în Marea Britanie nu au fost suficiente pentru acești 'ucenici vrăjitori'?', a declarat Hollande pentru cotidianul Les Echos, întrebat dacă ar trebui să fie organizat un referendum în Franța.

Mulți din Franța sunt din ce în ce mai deziluzionați cu o Europă pe care ei o văd ca fiind mult prea pro-economie de piață și insuficient de protectoare, ceea ce face ca rezultatul unui astfel de referendum să fie greu de prevăzut.

În 2005, o propunere de Constituție a UE a fost blocată prin referendum în Franța și Olanda.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close