Antena 3 CNN Externe BREXIT. Vicecancelarul Germaniei propune măsuri fără precedent pentru cetățenii britanici din Germania

BREXIT. Vicecancelarul Germaniei propune măsuri fără precedent pentru cetățenii britanici din Germania

BREXIT. Vicecancelarul Germaniei propune măsuri fără precedent pentru cetățenii britanici din Germania
03 Iul 2016   •   10:46

Germania ar trebui să le ofere cetățenie tinerilor britanici care trăiesc pe teritoriul său, dat fiind faptul că în mare parte votanții în vârstă din Anglia și Țara Galilor sunt cei care au optat pentru Brexit la referendumul de la 23 iunie, a declarat sâmbătă vicencancelarul german și ministru al economiei Sigmar Gabriel, potrivit Reuters.

Marea Britanie a votat cu 51,9% în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană. Rezultatul referendumului a evidențiat mai multe falii, cum ar fi bătrâni vs. tineri sau Anglia și Țara Galilor vs. Scoția și Irlanda de Nord.

"De aceea nu ar trebui să ridicăm podul de legătură", a spus Gabriel la o conferință europeană la Berlin a formațiunii sale, Partidul Social Democrat (SPD).

Vicecancelarul a mai afirmat că Germania ar trebui să se gândească la ce le-ar putea oferi tinerilor britanici și a adăugat că SPD a fost întotdeauna în favoarea dublei cetățenii.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close