Antena 3 CNN Externe BREXIT. Londra anunţă accelerarea negocierilor cu Uniunea Europeană

BREXIT. Londra anunţă accelerarea negocierilor cu Uniunea Europeană

BREXIT. Londra anunţă accelerarea negocierilor cu Uniunea Europeană
de S.T.    |    30 Aug 2019   •   07:28

Negociatorii europeni şi britanici se vor reuni de două ori pe săptămână în septembrie pentru a încerca să ajungă la o înţelegere privind condiţiile divorţului dintre Regatul Unit şi Uniunea Europeană, prevăzut pentru 31 octombrie, a anunţat joi ministerul pentru Brexit.

„Reuniuni tehnice” vor putea fi adăugate celor două întâlniri săptămânale, care vor continua în perioada suspendării Parlamentului de la Westminster între a doua săptămână din septembrie şi 14 octombrie, a precizat ministerul britanic.

„Dacă am fost încurajat în ultimele săptămâni de discuţiile mele cu lideri europeni legate de dorinţa de a aborda soluţii alternative la plasa de siguranţă antidemocratică, a sosit vremea ca cele două părţi să accelereze ritmul”, a declarat premierul Boris Johnson într-un comunicat.

Boris Johnson a afirmat că ţara sa va părăsi Uniunea Europeană la 31 octombrie, cu sau fără un acord de retragere. Cel negociat de fostul premier britanic Theresa May a fost respins de trei ori de Parlamentul de la Westminster.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Londra Brexit
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close