Antena 3 CNN Externe Marea Britanie a semnat primul acord comercial post-Brexit cu Japonia

Marea Britanie a semnat primul acord comercial post-Brexit cu Japonia

Guvernul Marii Britanii a anunțat, astăzi, semnarea primului acord comercial de anvergură cu Japonia, după ieșirea din Uniunea Europeană,conform agenției Mediafax.

Marea Britanie a semnat primul acord comercial post-Brexit cu Japonia
Sursa foto: bzi.ro
de Georgiana Adam    |    11 Sep 2020   •   17:00

Acordul comercial dintre Marea Britanie și Japonia are în vedere creșterea comerțului cu aproximativ 15,2 miliarde de lire sterline. Prin semnarea acordului le va fi permis firmelor britanice să evite taxele vamale la 99% din exporturile către Japonia. 

Industria și sectoarele agroalimentar și tehnologic vor fi printre principalele beneficiare ale prevederilor acordului.  

Ministrul britanic al Comerțului Internațional a susținut că este un moment istoric pentru cele două state semnatare. 

Cele două state au fost reprezentate de Ministrul britanic al Comerţului Internaţional, Liz Truss, şi şeful diplomaţiei nipone, Toshimitsu Motegi.

Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020, la aproximativ patru ani de la referendumul important care a marcat finalul a 50 de ani de aderare la Uniunea Europeană. Însă, până la sfârșitul anului 2020, Marea Britanie, rămâne guvernată de reglementările europene. Între timp, Uniunea Europeană și Marea Britanie încearcă să încheie un acord de liber schimb. Negocierile sunt îngreunate în special de pescuit și condițiile de concurență loială.

Neexistând un acord până la 31 decembrie 2020 se aplică singurele reguli ale Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), cu taxe vamale ridicate şi controale vamale extinse.

×
Subiecte în articol: Brexit
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close