Antena 3 CNN Externe Efectele Brexit. O mare companie vrea să plece din Marea Britanie

Efectele Brexit. O mare companie vrea să plece din Marea Britanie

Efectele Brexit. O mare companie vrea să plece din Marea Britanie
de S.T.    |    29 Iun 2016   •   11:16

Al doilea mare operator de telefonie mobilă din lume a avertizat că și-ar putea muta sediul central în afara Marii Britanii, în funcție de rezultatul negocierilor privind ieșirea țării din Uniunea Europeană, transmite BBC, potrivit Agerpres.

Compania britanică Vodafone a precizat că este important să-și mențină accesul la „libera circulație a oamenilor, capitalului și bunurilor din UE”, dar este prea devreme „să ajungă la o concluzie clară privind amplasarea pe termen lung a sediului central, însă vor fi adoptate deciziile adecvate”.

Operatorul are 13.000 de angajați în Marea Britanie, o divizie operațională la Newbury, în Berkshire, iar sediul central este în Londra. În Europa, Vodafone are aproximativ 122 de milioane de abonați la serviciile de telefonie mobilă și 12 milioane de abonați la serviciile de broadband.

Vodafone a anunțat că 55% din profitul grupului în precedentul an fiscal a fost realizat în Europa, activitățile din Marea Britanie contribuind cu doar 11% la câștiguri.

Vodafone este a șaptea mare companie inclusă în indicele bursier londonez FTSE 100, cu operațiuni în 26 de țări și 108.000 de angajați în afara Marii Britanii.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Vodafone Marea Britanie Brexit
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close