Antena 3 Externe Un ucigaș care și-a înjunghiat de 128 de ori victima ademenită printr-o aplicatie de dating LGBT, scos din închisoare după două ore, în Anglia

Un ucigaș care și-a înjunghiat de 128 de ori victima ademenită printr-o aplicatie de dating LGBT, scos din închisoare după două ore, în Anglia

de Redacția Antena 3    |    05 Iul 2021   •   10:48
Un ucigaș care și-a înjunghiat de 128 de ori victima ademenită printr-o aplicatie de dating LGBT, scos din închisoare după două ore, în Anglia

Un criminal care și-a înjunghiat victima de 128 de ori a fost scos din detenție după doar două ore, relatează Daily Mail.

Brian Healless, 20 de ani (foto, stânga), l-a atras pe Alex Davies, 18 ani (foto, dreapta), într-o locație îndepărtată după ce criminalul și victima au comunicat prin intermediul aplicației de dating Grindr destinată persoanelor LGBT.

Healless l-a înjunghiat de 128 de ori pe Davies și i-a acoperit cadavrul cu frunze în zona Parbold Hill, comitatul Lancashire.

Crima s-a petrecut în aprilie 2019.

Ancheta a stabilit că Healless a încercat să se întâlnească prin intermediul aplicației Grindr cu alți patru bărbați în zilele care au urmat uciderii lui Davies.

Judecătorul Mark Brown a spus, anul trecut, că a fost un mare noroc faptul că suspectul a fost arestat înainte ca alte persoane să aibă soarta lui Alex Davies.

Pedeapsa de 24 de ani de închisoare a început cu un tratament în spitalul de boli mintale

Healless a fost condamnat la o pedeapsă de minimum 24 de ani de detenție.

Instanța a respins susținerea că responsabilitatea făptuitorului a fost diminuată de starea sa psihică.

Acuzatul a încercat să pună fapta sa pe seama "unei voci pe care o auzea" însă judecătorul l-a descris pe Healless drept "manipulator, calculat și viclean".

Beverly Davies, mama victimei, a aflat cu oroare despre transferul lui Brian Healless din detenție la spitalul Guild Lodge din Preston în aceeași zi în care a fost încarcerat.

El a fost mutat la cererea medicului care îl tratează.

Mama victimei: În acest caz nu s-a făcut dreptate

"Intențiile judecătorului au fost subminate. Credem că nu s-a făcut dreptate în cazul acestui criminal sadic și potențial criminal în serie, care nu ar trebui niciodată eliberat în societate", a spus mama lui Alex Davies.

Alex Chalk, ministrul sistemului penitenciar din Anglia, i-a scris acesteia și a menționat că evaluările a patru psihiatri arată că Brian Healless suferă de o boală mintală care necesită tratament în spital.

Ministrul a apreciat că "transferul nu subminează, în nicio măsură", sentința dată de instanță.

Ministerul Justiției a prezentat scuze mamei lui Alex Davies pentru faptul că aceasta nu a fost informată "prompt" de transferul lui Healles.

Un purtător de cuvânt a precizat că deținuții transferați pentru tratarea bolilor mintale se întorc în penitenciar, odată ce medicii decid că sunt apți să revină în detenție.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close