Antena 3 CNN Externe Britanici care lucrează în sectorul energetic protestează faţă de folosirea muncitorilor străini

Britanici care lucrează în sectorul energetic protestează faţă de folosirea muncitorilor străini

Britanici care lucrează în sectorul energetic protestează faţă de folosirea muncitorilor străini
Sursa foto: EXTERNE
11 Feb 2009   •   14:51

Sute de muncitori britanici de la centrala electrică Total vor protesta, miercuri, faţă de folosirea muncitorilor străini în proiectele de construcţii din Marea Britanie, anunţă Reuters.
Protestele vin în contextul unei dispute la centrala Lindsey din estul Angliei, care aparţine Total şi unde compania intenţionează să concedieze mai mulţi angajaţi britanici.
Protestul de miercuri va avea loc în centrul Angliei, la centrala Staythorpe, deţinută de compania germană RWE şi la centrala Isle of Grain în sudul insulei, deţinută de grupul german E.ON.
Sindicatele vor transmite o petiţie primului-ministru britanic Gordon Brown prin care vor ataca reglementările de muncă din Marea Britanie, care permit companiilor să angajeze muncitori din Uniunea Europeană pentru proiectele dezvoltate în Albion.
Sindicatele susţin că muncitorii britanici nu mai pot fi utilizaţi în proiectele de construcţii din Marea Britanie, una din singurele ramuri ale economiei aflată încă în expansiune.
Grupul RWE, care construieşte o centrală pe gaz în Staythorpe împreună cu grupul francez Alstom, a anunţat că va angaja muncitori străini, la fel ca şi companiile spaniole Montpressa şi FMM, care au menţionat că vor angaja 850 de muncitori străini.
La Isle of Grain, 450 de muncitori polonezi au fost angajaţi de o firmă poloneză, subcontractant al companiei Alstom, care construieşte o centrală pentru E.ON.
Agerpres

×
Subiecte în articol: proteste
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close