Antena 3 CNN Externe Britanicii au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate

Britanicii au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate

Britanicii au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate
20 Iun 2015   •   20:34

Mii de persoane au participat la un marş în centrul Londrei, pentru a protesta faţă de planurile Guvernului conservator recent reales de a reduce cheltuielile publice, relatează Reuters.

Manifestanţii au afişat pancarte în care cereau "încheierea austerităţii acum", s-au adunat în faţa sediului Băncii Angliei, în Cartierul Financiar din Londra, după care au defilat până la Parlament.

"Cred că există o nevoie reală de a încheia austeritatea", a declarat pentru Reuters Anna Rachel, o chelneriţă. "Guvernul pare obsedat de tăierea beneficiilor persoanelor tinere aflate în căutare de lucru", a denunţat ea.

Conservatorii din Marea Britanie au câştigat în mod neaşteptat majoritatea absolută la alegerile desfăşurate luna trecută, după cinci ani de implementare a unor politici axate pe reducerea cheltuielilor publice.

Guvernul britanic a anunţat că intenţionează să scadă cu încă 12 miliarde de lire sterline (aproximativ 19 miliarde de dolari) cheltuielile cu prestaţiile sociale, argumentând că nivelul ridicat al datoriei publice ar face Marea Britanie vulnerabilă în cazul unei noi crize financiare globale.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close