Antena 3 CNN Externe Britanicii nu vor ca Papa Benedict să-i viziteze de teama costurilor mari

Britanicii nu vor ca Papa Benedict să-i viziteze de teama costurilor mari

Britanicii nu vor ca Papa Benedict să-i viziteze de teama costurilor mari
Sursa foto: benedict
05 Apr 2010   •   12:02

Zece mii de britanici au semnat o petiţie contra Papei Benedict al XVI-lea. Oamenii nu sunt de acord cu vizita de patru zile a Suveranului Pontif în Marea Britanie. Evenimentul din septembrie îi va costa pe contribuabilii britanici 15 milioane de lire sterline. Mai mult, tot mai multe voci se întreabă dacă nu cumva Papa ar trebui pus sub acuzare în scandalurile de pedofilie care au zguduit în ultima vreme Biserica Catolică.

Zeci de mii de britanici au semnat o petiţie şi au postat-o pe site-ul guvernului, prin care se pronunţă împotriva vizitei de patru zile a papei Benedict al XVI-lea în Marea Britanie. În plus, unii avocaţi se întreabă dacă statutul Vaticanului de stat suveran îl poate proteja pe papă de punere sub acuzare în scandalurile de pedofilie care au zguduit în ultima vreme Biserica Catolică. În ciuda acuzaţiilor, credincioşii catolici îi iau apărarea Suveranului Pontif.

"Nu putem să dăm vine pe cineva. Cum putem să dăm vina pe Papă? Suveranul nostru este un Papă minunat şi el a moştenit toate aceste probleme", spune un credincios.


Benedict al XVI-lea nu a fost acuzat oficialde nici un delict, dar tot mai multe voci spun că predecesorul său, Papa Ioan Paul al II-lea, a ştiut despre abuzuri şi a ales să le muşamalizeze. Învinuirile din ultimele luni ar putea afecta procesul de beatificare a papei care este programat pentru luna octombrie a acestui an.

Antena3

×
Subiecte în articol: vizita
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close