Antena 3 Externe Britanicii s-au răzgândit. După ce au vrut BREXIT fără să știe ce înseamnă, acum cer un nou referendum

Britanicii s-au răzgândit. După ce au vrut BREXIT fără să știe ce înseamnă, acum cer un nou referendum

de M.Z.    |    26 Iun 2016   •   08:31
Britanicii s-au răzgândit. După ce au vrut BREXIT fără să știe ce înseamnă, acum cer un nou referendum
Sursa foto: Foto: pixabay.com

După doar două zile de la votul pentru a ieşi din Uniunea Europeană, peste două milioane de britanici şi rezidenţi în Marea Britanie au semnat o petiţie cerând un al doilea vot şi forţând parlamentarii să ia în considerare cel puţin o dezbatere pe această temă, relatează Reuters, potrivit agerpres.ro

Parlamentul trebuie să ia în considerare o dezbatere cu privire la orice petiţie postată pe site-ul său, care a strâns mai mult de 100.000 de semnături.    

Potrivit propunerii, postată înaintea referendumului de la 23 iunie, guvernul ar trebui să organizeze un alt plebiscit privind apartenenţa la UE dacă sprijinul pentru a ieşi sau rămâne în UE într-un referendum este mic de 60% în prezenţă şi de sub 75% dintre alegătorii eligibili. 

Rezultatul de joi arată că 52% dintre alegători, 17.410.742 de persoane, sprijină ieşirea Marii Britanii din UE, cu o prezenţă de 72%. 

De atunci, petiţia - pe care numai cetăţenii britanici sau rezidenţii în Marea Britanie au dreptul de a o semna - s-a dovedit atât de populară încât până la 17.25 GMT sâmbătă, 2.005.101 de persoane au semnat-o. 

După-amiaza târziu, părea că rata pe minut să fie de 3.000 de semnături. 

Cei mai mulţi dintre cei care au semnat-o locuiesc în zonele unde sprijinul pentru a rămâne în UE a fost mai puternic, în special Londra, a indicat site-ul. 

Prim-ministrul David Cameron, care a anunţat vineri că va demisiona după ce a condus campania ce a eşuat să păstreze Marea Britanie în UE, a declarat că nu va fi niciun al doilea referendum.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close