Antena 3 CNN Externe Britanicii s-au răzgândit! Vor rămânerea în Uniunea Europeană, potrivit ultimului sondaj

Britanicii s-au răzgândit! Vor rămânerea în Uniunea Europeană, potrivit ultimului sondaj

Britanicii s-au răzgândit! Vor rămânerea în Uniunea Europeană, potrivit ultimului sondaj
de S.T.    |    18 Dec 2018   •   18:25

Majoritatea cetăţenilor Marii Britanii vor organizarea unui nou referendum şi sunt favorabili rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană, arată un sondaj de opinie comandat de postul tv Sky News.

Citiți și: Anunțul făcut de un ministru britanic. Ce s-ar întâmpla în cazul unui alt referendum în Regatul Unit

Conform sondajului, 53% dintre cetăţenii britanici vor organizarea unui nou referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană, iar 36% se opun iniţiativei.

De asemenea, 53% dintre britanici ar vota pentru rămânerea Marii Britanii în UE, iar 32% sunt favorabili ieşirii naţiunii din Uniunea Europeană fără niciun acord.

Doi consilieri ai premierului britanic Theresa May elaborează planuri privind organizarea unui nou referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană, afirmă surse citate de publicaţia The Times.

David Lidington, secretar de Stat la Cancelaria premierului, a discutat cu deputaţi laburişti în efortul de a forma o coaliţie de susţinere a unui nou referendum.

La rândul său, Gavin Barwell, şeful personalului de la Downing Street 10, a declarat că organizarea unui nou referendum este „singurul drum înainte”, în contextul în care Acordul negociat de Londra şi Bruxelles pe tema Brexit probabil va fi respins de Camera Comunelor.

Citiți și:

Răsturnare de situaţie în Marea Britanie. Ce pregătesc doi consilieri ai premierului Theresa May

×
Subiecte în articol: Marea Britanie Brexit sondaj referendum
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close