x close

Britanicii se pregătesc pentru o iarnă scumpă: furnizorii de energie au majorat puternic tarifele

de S.T.    |    21 Oct 2013   •   23:30
Britanicii se pregătesc pentru o iarnă scumpă: furnizorii de energie au majorat puternic tarifele 534 Foto: hensleypark.com.au

Trei dintre cei şase mari furnizori de energie din Marea Britanie au anunţat majorări semnificative ale tarifelor, cu până la 10%, de patru ori rata inflaţiei, provocând tensiuni politice şi punând sub semnul întrebării strategia energetică a guvernului.
   
Furnizorul Npower, controlat de grupul german RWE, a anunţat luni majorarea tarifelor la energie electrică şi gaze în medie cu 10,4%, începând de la 1 decembrie, informează The Guardian, potrivit Mediafax.
   
Preţurile la energie practicate de companie vor creşte cu 11,1%, iar tarifele la gaze naturale cu 9,3%.
   
Astfel, factura medie anuală a consumatorilor care primesc electricitate şi gaze de la Npower va creşte cu 137 lire sterline, la 1.459 lire pe an, a precizat compania.
   
Npower are aproximativ 3,1 milioane de clienţi în Marea Britanie.
   
Majorarea de preţ pregătită de această companie este mai accentuată decât scumpirile anunţate anterior de alţi doi dintre cei şase mari furnizori din Marea Britanie, Centrica şi SSE. Centrica scumpeşte energia şi gazele pentru gospodării în medie cu 9,2%, iar SSE cu 8,2%.
   
Ceilalţi trei furnizori care nu au făcut încă niciun anunţ privind tarifele, Scottish Power (controlat de grupul spaniol Iberdrola), EDF Energy (Franţa) şi Eon (Germania) ar putea urma exemplul rivalilor în scurt timp, analiştii anticipând scumpiri similare, potrivit Reuters.
   
Guvernul britanic a semnat luni un acord de 16 miliarde lire sterline cu grupul francez EDF pentru construirea unei centrale nucleare, primul astfel de proiect derulat în Marea Britanie în ultimii 20 de ani.

Executivul a acceptat să fixeze preţul primit de EDF pentru energia care va fi produsă la cele două reactoare la un nivel care depăşeşte de două ori preţul actual al pieţei.

Citeşte mai multe despre:

iarna Marea Britanie energie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati