Antena 3 CNN Externe Bruges, mai mult decât o simplă destinaţie turistică (FOTO)

Bruges, mai mult decât o simplă destinaţie turistică (FOTO)

Bruges, mai mult decât o simplă destinaţie turistică (FOTO)
Sursa foto: Foto: Dana Sinpetru
de Dana Sinpetru    |    29 Iul 2009   •   11:28

ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Belgia este una dintre cele mai plictisitoare ţări din lume. Aşa umblă zvonul pe continentul european şi nu numai. Şi, într-adevăr, poate fi plictisitoare pentru o persoană care nu apreciază arhitectura deosebită, bine conservată, diversitatea, respectul pentru tradiţii şi cultură, mâncarea gustoasă, ciocolata senzatională şi...berea.

Oraşul Bruges sau Veneţia Nordului, cum mai este denumit datorită canalelor sale, se bucură din plin de toate aceste însuşiri. Cu o atmosferă feerică, desprinsă parcă dintr-o poveste cu domniţe şi cavaleri, Bruges-ul este o combinaţie reuşită între vechi şi nou.

Informaţii fundamentale despre Bruges

-Bruges este unul dintre cele mai mari oraşe din regiunea flamandă a Belgiei, fiind localizat în nord-vestul ţării.

-Are o populaţie de 117.073 oameni, dintre care aproximativ 20.000 locuiesc în centrul istoric.

-Din anul 2000, centrul istoric al oraşului Bruges se află pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Cum se ajunge în Bruges

Belgia are trei aeroporturi internaţionale, dintre care cel mai mare este Zaventem din Bruxelles. Distanţa dintre aeroport şi Bruges poate fi parcursă într-o oră jumătate cu trenul. Pentru mersul trenurilor, intrati pe site-ul Căilor Ferate belgiene.

În cazul în care preferaţi să circulaţi cu maşina, în aeroportul din Bruxelles există numeroase companii care închiriază autoturisme. Aveţi, însă, grijă să achiziţionaţi o hartă a Belgiei, înainte de a porni la drum.

Ce putem vizita în Bruges

Totul. Absolut totul. Nu este un colţişor care să nu merite să fie explorat: monumentele, bisericile, clădirile istorice, pieţele, străzile pietruite. Încă de la ieşirea din gară, ştii încotro s-o apuci. Nu e greu, te ghidezi după canale şi impresionantul turn din centrul vechi.

Dacă intenţionaţi să vizitaţi Bruges-ul în sezon turistic , trebuie să ştiţi că în centrul istoric se perindă până la patru milioane de turişti.

Cea mai bună modalitate de a admira splendidele clădiri este plimbarea cu barca. Pentru aproximativ zece euro, veţi putea admira Bruges-ul direct de pe apa canalelor care l-au făcut atât de faimos şi care (trebuie menţionat) nu emană mirosurile pestilențiale ale Dâmboviţei noastre dragi.

Una dintre cele mai impresionante clădiri din Bruges este Onze Lieve Vrouw (mai pe româneşte, Biserica Maicii Domnului). Înaltă de 122 de metri, biserica adăposteşte statuia din marmură Sfânta Fecioară cu Pruncul, realizată de Michelangelo între anii 1503-1504.

Un alt punct de atracţie al Bruges-ului este bazilica Sfântul Sânge (Basilique du Saint-Sang) care adăposteşte o fiolă de sânge despre care se spune că i-a aparţinut cu Hristos. Fiola a fost adusă tocmai de la Constantinopole, în secolul al XIV-lea.

Bicicleta, principalul mijloc de transport în Bruges

În ceea ce priveşte transportul, să nu vă bazaţi pe maşină în centrul Bruges-ului. Majoritatea străzilor sunt cu sens unic, iar traficul autoturismelor este interzis, cu excepţia taxiurilor şi a transportului în comun.

Să nu vă miraţi, în schimb, dacă veţi vedea foarte mulţi oameni pe biciclete. Localnicii preferă să folosească acest mijloc de transport, mai ales că autorităţile au introdus anumite reguli în favoarea lor. Bicicliştii au dreptul să circule în ambele sensuri, au prioritate faţă de maşini şi sunt protejaţi prin impunerea unor limite foarte stricte de viteză.

Câteva informaţii utile, pe ultima sută de metri...

-Belgia este recunoscută pentru cele aproximativ 500 de specialităţi de bere de top. Merită să încercaţi măcar o parte dintre acestea.

-Chiar dacă ţineţi la siluetă, odată ajunşi în Bruges trebuie să gustaţi cât mai multe sortimente de ciocolată. Este senzatională!

Dacă doriţi o vacanţă în care să vă prăjiţi la soare, Bruges-ul nu este destinaţia indicată. Temperatura medie în timpul verii este de 25 de grade, iar ploile fac şi ele parte din peisaj.

Dana Sinpetru, Antena3.ro
 

×
Subiecte în articol: Belgia
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close