Antena 3 CNN Externe Brutarul care își împrumută cuptorul celor care vor să gătească dar se tem de facturile uriașe, viral pe internet

Brutarul care își împrumută cuptorul celor care vor să gătească dar se tem de facturile uriașe, viral pe internet

Dovadă de solidaritate în Italia, în contextul scumpirilor la energie. Proprietarul unei brutării din regiunea Liguria împrumută cuptorul, timp de o oră și jumătate pe zi, oricui vrea să gătească fără a se trezi cu o factură uriașă. Inițiativa a devenit acum, virală pe internet.

de Mia Lungu    |    17 Oct 2022   •   10:40

Un cuptor este disponibil tuturor pentru a găti gratuit, în contextul facturilor uriașe și crizei energetice. Se întâmplă la Monterosso, în Liguria, una din perlele Cinque Terre. Inițiativa le aparține lui Simone și Serena Arpe, un cuplu care deține o brutărie în micul oraș italian.

Un panou de pe geamul brutăriei anunță că "se gătește gratuit la cuptor între orele 17 și 18.50 din cauza unei crize energetice." 

Iar primele tigăi pregătite de cetățeni nu au întârziat să apară, după ce anunțul a devenit imediat viral.

"Au venit deja două persoane. Totul e gratis, nu întreb și nu mă aștept la nimic" spune Simone Arpe.

"În urmă cu cincizeci, șaizeci de ani, o zi pe săptămână, cuptoarele orașului găteau mesele pregătite acasă de cetățeni. O modalitate de a se ajuta singuri într-o perioadă dificilă.", a mai spus acesta, potrivit presei locale.

Chiar și astăzi, explică Arpe, nu este o perioadă ușoară, "acum acasă oamenii sunt îngroziți și nu pornesc un electrocasnic pentru că le este frică de factură. Așa că, pentru că am cuptorul aprins și după-amiaza pentru afacerea noastră, m-am gândit că ar putea fi util să-l împart cu clienții și concetățenii mei".

 

×
Subiecte în articol: brutar cuptor facturi Italia viral
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close