Antena 3 CNN Externe Bruxelles cere introducerea de ore obligatorii despre istoria UE în statele membre

Bruxelles cere introducerea de ore obligatorii despre istoria UE în statele membre

Bruxelles cere introducerea de ore obligatorii despre istoria UE în statele membre
Sursa foto: scoala elev
16 Oct 2009   •   15:52

Membrii Parlamentului European cer ca şcolile să introducă în programa şcolară lecţii obligatorii despre Uniunea Europeană pentru a contracara "minciunile" despre Bruxelles.
Liderului grupului de centru dreapta EPP din Parlament susţin că lecţiile ar trebui să fie obligatorii pentru toţi elevii de 14 ani în toate statele membre.
Apelul a fost iniţiat de Mario David, parlamentar portughez, care a fost şeful administraţiei preşedintelui Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, când era premier al statului.
El pretinde că actuala controversă legată de Tratatul de la Lisabona demonstrează nivelul mare de ignoranţă despre munca UE.
"Toate dezbaterile despre constituţie şi apoi Tratatul de la Lisabona au arătat un nivel mare de minciuni, înşelăciuni şi neîncredere în UE. În Irlanda, oamenilor li s-a spus că va exista avortul în UE, că tinerii vor fi înrolaţi în Armata Europeană. MIniciuni. Prin cunoaşterea şi înţelegerea, de la o vârstă fragedă, a principiilor, procedurilor şi istoriei de succes a UE, generaţia de mâine va fi imună la orice distorsionare a rolului UE şi va îmbrăţişa mai uşor avantajul acestui proiect unic de împărţire volunatră a suveranităţii."
El declara că iniţial, programa va cuprinde o serie de cinci seminarii de jumătate de zi despre istoria uniunii.
Acestea vor acoperi elemente despre fondatori, tratate, extindere, funcţiile UE, rolul uniunii în lume şi "cum afectează UE viaţa de zi cu zi".
Cum i s-a cerut ca ideea seminariilor "să fie îndulcită," acesta s-a arătat cu atât mai mulţumit dacă va fi transformat într-un curs de un an.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bruxelles Comisia Europeana
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close