Antena 3 CNN Externe Celebra bufniță Barry din Central Park a murit

Celebra bufniță Barry din Central Park a murit

Barry, bufniţa faimoasă care locuia în Central Park din New York, a murit după ce s-a lovit de una din camionetele de întreţinere ale parcului.

Celebra bufniță Barry din Central Park a murit
Sursa foto: Facebook/Heather Tumey
de Alexandra Ionescu    |    08 Aug 2021   •   13:20

Barry, era de fapt, Barbara. Multă vreme s-a crezut că este mascul, însă ulterior s-a descoperit că era femelă. Deși i-a fost schimbat numele, oamenii au continuat să îi spună Barry.

Moartea bufniței i-a determinat pe iubitorii de păsări din întreaga lume să-și arate fotografiile și să depene amintiri cu Barry în social media.

O pagină de Twitter dedicată păsărilor din parc spune că oamenilor o să le fie dor de „prezența minunată și frumoasă” a lui Barry.

Bufnița devenise o priveliște populară pentru vizitatorii din Central Park, în special anul trecut, când a lovit pandemia, și mulți observatori de păsări au vizitat parcul pentru a face fotografii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Potrivit Central Park Conservancy, incidentul s-a produs vineri la ora locală 02:30, când bufnița a lovit vehiculul.

Mulţi iubitori de păsări au cerut, furioşi, să ştie cât de repede mergea vehiculul de întreţinere şi de ce circula într-un moment în care multe vietăţi nocturne vânează.

„Anunțăm cu inima că o bufniță, un rezident iubit din Central Park, a murit în această dimineață”, a spus organizația pe Twitter.

„Prezența bufniței în Central Park a adus bucurie, amintindu-ne tuturor că parcul este un spațiu verde vital pentru toți newyorkezii, inclusiv pentru fauna sălbatică pe care o adăpostește”.

×
Subiecte în articol: bufnita New York
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close