Antena 3 CNN Externe Joe Biden vrea să „reinventeze“ economia SUA și a propus un proiect de 6.000 miliarde de dolari

Joe Biden vrea să „reinventeze“ economia SUA și a propus un proiect de 6.000 miliarde de dolari

Preşedintele SUA Joe Biden a prezentat vineri primul său proiect de buget pentru 2022, totalizând 6.000 de miliarde de dolari cheltuieli, cu ambiţia de a ”reinventa” economia americană şi cu riscul de a ridica datoria SUA la un nivel record.

Joe Biden vrea să „reinventeze“ economia SUA și a propus un proiect de 6.000 miliarde de dolari
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    28 Mai 2021   •   23:55

Ţinând cont de opinia predecesorului său, preşedintele american intenţionează să crească considerabil sumele alocate investiţiilor în educaţie, sănătate şi infrastructură, în timp ce pentru bugetul dedicat apărării este prevăzută o uşoară creştere.

Cu toate acestea, acest text este doar o propunere care va face obiectul unor îndelungi negocieri în Congres.

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a îndemnat miercuri serviciile americane de informaţii "să îşi dubleze eforturile" pentru a explica originea COVID-19 şi a cerut un raport în termen de 90 de zile, notează AFP.

Mult timp respinsă de majoritatea experţilor, teoria unui accident de laborator la Wuhan, în China, a revenit în forţă în ultimele săptămâni în dezbaterile din SUA. Joe Biden a reamintit că activitatea serviciilor americane de informaţii americane, care se concentrează pe două ipoteze - originalul animală sau scurgerea dintr-un laborator -, nu au permis până în prezent să se ajungă la "o concluzie definitivă".

"Statele Unite vor continua să colaboreze cu partenerii săi din întreaga lume pentru a face presiuni asupra Chinei cu scopul ca să participe la o anchetă internaţională completă, transparentă şi bazată pe dovezi", a adăugat preşedintele SUA, deplângând atitudinea Beijingului cu privire la această problemă.

Cu câteva ore înainte de publicarea comunicatului de presă al preşedintelui Joe Biden, Beijingul a acuzat miercuri Washingtonul că difuzează teorii ale "conspiraţiei" despre originile pandemiei.

 

×
Subiecte în articol: biden buget economie
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close