Antena 3 CNN Externe Bugetarii din Irlanda au protestat faţă de planurile Guvernului de a reduce salariile (VIDEO)

Bugetarii din Irlanda au protestat faţă de planurile Guvernului de a reduce salariile (VIDEO)

Bugetarii din Irlanda au protestat faţă de planurile Guvernului de a reduce salariile (VIDEO)
25 Noi 2009   •   11:31


Aproape 250.000 de bugetari din Irlanda au protestat în mai multe oraşe ale ţării faţă de planurile Guvernului de a reduce salariile. Majoritatea şcolilor au fost închise, în timp ce spitalele şi-au anulat preventiv activităţile care nu erau urgente.

Sindicatele irlandeze cer o reformă fiscală treptată, care să se întindă până în 2017 şi solicită majorarea impozitelor pentru cei cu venituri mari. Guvernul pledează însă pentru reducerea cheltuielilor cu 1,3 miliarde de euro pentru a limita deficitul PIB-ului la 12 la sută anul viitor.

Greva este programată să dureze 24 de ore, timp în care majoritatea instituţiilor publice şi serviciile de urgenţă vor funcţiona la capacitate minimă. Zonele afectate de inundaţii în ultimele zile, între care regiunea Cork, au fost scutite de aceste mişcări sociale.

Sindicatele au declarat că, prin acestă grevă, au vrut să protesteze faţă de viitorul buget care va fi prezentat la 9 decembrie de Guvernul irlandez.

Irlanda, prima ţară din zona euro care a intrat în recesiune, la începutul lui 2008, este una dintre ţările dezvoltate cele mai afectate de criza economică şi financiară.




Antena 3


×
Subiecte în articol: bugetari protest
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close