Antena 3 CNN Externe Bugetul Pentagonului, diminuat cu aproape 500 de miliarde de dolari. Obama: Statele Unite vor menţine superioritatea militară

Bugetul Pentagonului, diminuat cu aproape 500 de miliarde de dolari. Obama: Statele Unite vor menţine superioritatea militară

Bugetul Pentagonului, diminuat cu aproape 500 de miliarde de dolari. Obama: Statele Unite vor menţine superioritatea militară
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
de N.B.    |    05 Ian 2012   •   19:54

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama a dezvăluit planul administraţiei pentru o armată mai suplă, mai ieftină, reacţie a Casei Albe la creşterea economică încetinită şi nevoia de "strângere a curelei" fiscale, informează CNN.

Obama a insistat că noua strategie, care eleimină capacitatea armatei americane de a participa în mod activ la două conflicte majore simultane, va permite forţelor armate ale Statelor Unite să combată cu succes terorismul, confruntând, în acelaşi timp, noi ameninţări din partea ţărilor ca Iran sau China.

Într-un discurs rostit la Pentagon, Obama a subliniat că prioritatea în acest moment o reprezintă Asia, "o regiune crucială" în care Statele Unite vor consolida prezenţa militară pe viitor.

Bugetul Pentagonului urmează să fie diminuat cu circa 487 de miliarde de dolari în următorii zece ani, iar Obama recunoaşte că acest lucru va conduce la o armată mai "flexibilă", cu mai puţine forţe terestre convenţionale.

"Dar întreaga lume trebuie să ştie, Statele Unite vor menţine superioritatea militară cu forţe armate agile, flexibile şi pregătite să acţioneze în orice circumstanţe şi faţă de orice ameninţare, în interesul ţării", a avertizat liderul de la Casa Albă.

×
Subiecte în articol: Barack Obama Casa Alba strategie buget
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close